Einstürzende Neubauten på Berns


Einstürzende Neubauten / Nagorny Karabach på Berns 27/4 2008
image225 Sååå ROLIGT! Jag ler fortfarande bara av tanken på att jag aldrig skulle fått med Cissi för 20 år sedan på en konsert med EN, som jag lyssnade på då. Och hon tyckte dessutom konserten var bra! Så roligt! Så knasiga instrument, så skojiga människor. Det här kommer jag att leva länge på...hihi *stort smiiiiiiil*
Fin bild vi fick till va? Synd bara att den vart lite skakig...hihi...

Magic cast on & Socks That Rocks Over Cable

       Jag har beslutat mig för att försöka få ut så mycket som möjligt av min feb-härva så för första gången gör jag ett par kompletta toe-up, dvs börjar sticka från tån istället för det vanliga från resåren. Jag har provat olika upplägg tidigare men fastnar ändå för den här enkla; magic cast on (kolla knitty.com för skrivna instruktioner). Jag har delat upp härvan i två lika stora nystan, stickar från tån ett par bädd/myssockor och får då lite garn över. Kanske det räcker till ett par Marnie Maclean - Lace Wristlets  & (Ravelry-sida här). Kanske kanske, man kanske får skarva lite på mudden? 
 Med lite ökningar ser tån ut så här. Visst ser garnet ut som bensin?! Garnet är alltså Socks that Rocks lightweight från Blue Moon Fiberarts. Färg; Corbie. 100 &% superwash merino. Stickad på 3:or.
 Skitsnyggt!  Vad ska jag då sticka för socka? Tada, det blir en kompromiss av Yarn Over Cable från boken Sensational Knitted Socks av Charlene Schurch (Ravelry-sida här) . Jag lånar själva flätan men gör min egen variant av tå & häl etc. (Min Ravelrysida över detta projekt här).
image223

Lite surr...

 I söndags fick jag en utedag utan stress. Jag fick sitta i solen och bara njuta med en sockstickning. Och när man mådde som bäst, kom så maken ut ur huset med ett glas bubblande ej alkoholfritt. :0) Jodå det är nystanet från Socks that rocks som jag fick i feb-swapen som nu är på g... Sigge Katt är en duktig katt som har fått flytta ut från köket till grönskans vardagsrum där han kan speja på kryp och sola sig (och slåss med grannkatter).
Ps. Observera rabarbern i bakgrunden till höger, snart snart dags för rabarberpaj. Tror ni att den växer snabbare om man sitter och pratar med den en stund varje dag? Heja heja! Sticka en värmande mössa för frostnätter? Jamen jag SA ju att det inte var alkoholfritt i glaset... hihi

 image210 
Apropå må bra. Visst är det underbart med vänner som kommer med små roliga upptåg när man mår dåligt?
Efter en vääldigt jobbig period med eländes elände, det ena värre än det andra, anförtrodde jag mig åt några "gamla" vänner, dvs fd klasskompisar från grundskolan som jag hittat igen tack vare facebook. Icke vetandes om de andras ideér kom de med små överraskningar; Felicia M ville ta med mig på trädgårdsmässa (tyvärr kom jag inte ifrån), Lotta skickade mig en lyxig liten marsipanlåda, Cissi N ordnar så vi står med på listan till Einstürzende Neubauten-konserten. Och alla står på min att-luncha/fika-med-lista-när-tillfälle-ges.
Cissi som jag har fått till att börja sticka igen...hihi... Hennes mor är så glad över att få mjuka paket så hon har ordnat en stickkorg till henne! Bra jobbat!
Det här gänget har dessutom anmält sig till magdanskurs! Snart är det dags!

Crolis är förvisso inte klasskompis men från samma tidsanda (då vi sprang runt som synthare på 80-talet), har lovat att bjuda på lunch och fira sin första lön från sitt nya jobb. :0)
Kära goooooooa vänner. Det finns inte ord för hur mycket era ansträgningar betyder. PUSS!


50´s Cardigan stupar på målgången?

 
Arbetet fortlöper. Knappar är isydda.
Vad som återstår är att sy i ärmarna samt att luska ut hur jag ska få till kragen. Jag har aldrig ens stickat en vanlig krage... Och jag är för trött för att luska ut den engelska beskrivningen just nu... Tappade sugen lite när jag härom kvällen av farten bara stickade på och insåg att jag missat i beskrivningen och fick repa upp. STOR ufo-varning på målgången... Åh.. Suck suck. Alla 8 knappar är ju isydda... Är så trött i huvudet så jag får väl översätta den delen på svenska så småningom... en vacker dag... när jag hinkat kaffe och inte har så mycket annat att tänka på, så jag kan tokglo och kanske kanske komma på vad jag pysslar med.
Kragen SKA se ut så här:
image208

Socktajm igen

 Dottern fick sig ett par sockor. Jaaa, jag vet. Min cardigan riskerar att bli ett UFO igen... Men det vart så kallt igen, jag frös om fötterna...ehh...och dottern fick sig ett par sockor tack vare det...hihi. Dessutom fick jag inte lika ont i händerna av att sticka sockor igen som med den spetsstickade cardigan. Dålig bortförklaring?

Jean Michel Jarre - Circus 4/4 2008

  
Jean Michel Jarre uppträdde på Circus i Stockholm 4/4 2008 och jag var där, tack vare godhjärtade vänner som ville muntra upp livet lite. Slutsålt sedan länge hindrade inte dem...
Vilken upplevelse. Denna tokiga fransman har flera världsrekord gällande publik och vägrade för några år sedan att uppträda för en allt för liten publik. 1997 var många fashinerade över att han trots allt kom till Globen och spelade på sin laserharpa. Samma år spelade han i Moskva för över 3,5 MILJONER åskådare...
Att han igår spelade på lilla anrika Circus var helt fantastiskt.
GOA RARA VÄNNER! Tack för en underbar kväll!