Välkomna till svengelskt KAL; Ribbed Lace Bolero!

image132  Så mina vänner och blivande vänner, nu ligger knitalongen uppe och alla är välkomna att via den maila mig alias och bloggadress och mailadressen man kommer att använda för sina inlägg om man vill vara mee, skriv "bolero" på ämnesraden för säkerhets skull så jag inte missar någon, tack.

Här stickar vi alltså på
Kelly´s Ribbed Lace Bolero "från 10 feet high". Jag har fått tillåtelse att översätta mönstret till svenska, eller svengelska som jag säger eftersom det är svårt att hitta bra svenska termer för allt. Här är du välkommen att visa och berätta vilka garnval du står inför/ framsteg i stickningen etc etc.
Välkomna till lite höstpyssel!

Vilket garn har då jag använt till provboleron? Joo... det kändes lite självklart att ta mitt Rellana sockgarn...
...och det blev så mjukt så jag gör en till i samma material fast svart den här gången (första blev ljusgrå).

Rellanas sockgarn kan du köpa av mig! Två 100 gramsnystan går åt till en bolero och då får du en hel del kvar till matchande luva(?) ;0). 100 g=ca 200 m, 18m X 24v på sticka 4-5= 10 cm. Kvaliteten är 75 % superwash ull (40 maskintvätt)/ 25% polyamid. 40:-/nysta.
Maila mig klaraATsmultronspenat.se så kirrar vi det om du skulle vara garnsugen.
image134
Enfärgade 8-tråds:
svart / antrazitgrå-brun / ljusgrå / naturvit / vit / julröd

 
Självrandande 8-trådsnystan (50:-/100 g) i samma kvalitet, som ser ut så här som socka, undrar hur de skulle se ut i spetsmönster: Jacquard 1661 grå-grön / Jacquard 1662 röd-svart


-Höst?! utbrast hon besviket...

Neeee... jag är INTE en höstmänniska vad alla än säger om friska vindar och vackra färger. Jag föredrar knoppiga vårar och sommarens blomsterprakt. Och jaaa, jag hade hört meterologerna varna för frost, men neeeee de BRUKAR ha fel! Ju...  Faktiskt!?
Man får riktigt hålla i sig för att hålla tillbaka höstångesten som drar förbi tillsammans med den kyliga regnblandade blåsten. Envist huttrande i små ballerinasandaler utan strumpor och utan jacka gav jag idag upp...jag var tvungen att mellanlanda hemma för att bylsa på mig. Än värre var det för en av sönerna som envist skulle gå till skolan med t-shirt och väst... och tunna shorts.

Vad har jag för mig då undrar nog en del som ryckt i butiksdörren. Mnjo, förutom att jobba på med redovisningsbyrån så har till och med jag, den eviga optimisten, insett att allt för mycket tid och pengar går till att hålla igång butiken inne i stan. Jag har (nästan) tagit steget till att tänka mig bort därifrån (därav mycket begränsade öppettider tills vidare), fast jag söker med ljus och lykta efter en liten plätt i norrort att hålla till på istället (alternativt på nätet förstås). Drömma kan man ju alltid men Vaxholm vore väl något tjejer å killar? För mina Rellanagarner håller jag hårt i, speciellt nu när det blir kaaaallt. Jag ber om er förståelse tills jag vet lite mer om framtiden.

Om någon dag ska jag däremot presentera en liten knitalong på swengelska som passar nu när det blir kallt i stugorna. Jag förstickar och kollar maskorna-starten går på höstdagsjämningen 23 september, något måste man väl ha att se fram emot! Då har man kanske accepterat snålblåsten, tänt några tröstande stearinljus, klättrat upp i soffan med stickkorgen (och den värmande datorn med de varma vännerna). :0) 
  
 Tjuvkik! 

Vet ni vad förresten, jag fick visa leg på bolaget härom dagen! Som 35+ hade jag nästan betalat för att få den komplimangen..hehe... Tudiluuu!

Sigge...

image126
...har kommit in i våra liv. Han trotsar alla allergier och hittills har allt gått bra.
Nu gäller det att hålla nystanen i styr! :0)