Stitch´n bitch-jobb igång igen, snart wwkip.

Äntligen är arbetet med Stitch´n Bitch-boken igång igen! Det har gått mer än ett år sedan mina mönster tog sin tur till Amerikatt och föll i god jord där. Anledningen till den långa tiden är att ytterligare en Stitch´n Bitch-bok *piiiiiip* sattes igång mitt i och valdes att släppas före "min" med *piiiiiiiip*. (Censur). :0) Men NU är vi redo att börja bearbeta och jobba med "vår" bok igen. Min deadline ligger 9:e juni, (på Public Knitting Day tillika 15-årsdag för en tonåring jag känner *blink blink*), sen får vi se hur lång tid Amerikatt kan behöva att fota och iordningställa.


image112


World Wide Public Knitting Day; VA Ä DÄ? Jo, det är en dag då vi alla sticknördar kommer ut ur garderoben, dvs går ut ur hus och hem med stickningen och förenar oss med likasinnade runt om i vlärden. De lata kan med fördel sitta inne och vara med andligt, huvudsaken är att man tar en paus och njuter av stickandets konster och helt enkelt varvar ner detta hektiska jordklot.

Lördag 9:e juni alltså. Några sätter sig i parker, några sitter ensamma och några...fasar för moppe-hormonsstinna-revolt-tonårsungar... ;0D


Valborg

Nu kraffsar jag ihop mina pinnar och har Valborgsstängt, tillbaks 2 maj i butiken igen.
Tänk, jag passade på att klippa lite gräsmatta i morse och såg att smultronen har börjat blomma!!! Minsta sonen som redan har börjat leta smultron... Vad han ska bli glad! :0)

image111Hoppla, en socka i smultronbusken! 6-trådig på 150 gram -75 kr.

Nysaltat i Klaras vårrabatt...

Lagom tills man har jagat sorkar på flykt så kommer nästa plågodjur... MÖRDARSNIGLAR! Äsch. Aldrig får man vara riktigt glad. Varje ledig stund tillbringas nu med krökt rygg efter de små äckliga djuren som äter upp de växter som sorkarna lämnat kvar...  Ju fler man får bort tidigt desto färre kvar till sommaren hoppas jag. Vilket sätt tycker ni är enklast? Jag saltar på dom till att börja med. På sommaren brukar jag plocka upp dom och hälla kokvatten men det blir så fasligt geggigt och luktar så. Att klippa isär dem känns oerhört äckligt. En jag känner berättar att hon slänger in dem i frysen men jag kan inte tänka mig att ha dem liggande brevid ungarnas glass eller laxkotletten. Hu! Änder? Någon som har erfarenhet som kan berätta mer?

Inbjuden till Princess Hall

Visst ja, ska väl berätta att Måndag kväll 23 april är Maska mera (dvs jag) inbjuden att närvara när Blåbandsrörelsen premiärstartar sitt stickcafé på Princess Hall på Djurgården. 18.00-21.00 håller de öppet med matpaj samt kaffe till självkostnadspris. Man får lika gärna ta med sig något annat handarbete att gunga med, för musik utlovas till.  Jag tar med mig några nystan ifall någon skulle komma tomhänt så syns vi där. Väl mött!

image110 
Stockholm  i mitt hjärta...

I Maska meras brevlåda...

image107
...POPPADE det upp påskliljor idag! I vanliga fall är brevlådan ganska tom men när jag idag lyfte på locket poppade liljorna glatt upp. Tack snälla rara hemliga blombud. Det piggade verkligen upp denna kyliga och blåsiga dag, men gissa om man är nyfiken på vem du är! Nu tar jag påsk och "jobbar hemma" (flyger till Blåkulla) tills jag är tillbaka i butiken 17 april. Liljorna följer med mig hem :0)