Farmors blommiga grytlapp

Vi blåser liv i våren med pastelliga blommiga grytlappar tycker jag! Och efter alla förfrågningar efter mönster på min farmors blommiga grytlapp, (ja, jag hittade en ålderdomlig grytlapp efter min sedan länge bortgångna farmor, tog en nostalgitripp och läste ut mönstret till den), så har jag nu fått ner det på papper i form av diagram. Den är enklare än du tror. Håll till godo vänner!Börja med att virka bottenplattan i filévirkning. Min grytlapp med 3 blommor på rad och volangkant samt picotkant runt krävde 17 "rutor", (diagrammet är förminskat till 13 rutor) vilket torde bli 52 luftmaskor att lägga upp om jag kan min matte rätt. :0) Fortsätt enligt diagrammet med 2 lm, hoppa över 2 lm, stolpnedslag i 3e lm. Glöm inte att virka hängflärpen, ca 10 lm om du vill ha lappen lite flådigt på väggen sedan...

Därefter gjorde jag picotkanten för att ha lite stadga i projektet, här kan man leka lite och testa med picot/spets. Jag gjorde en tät picot med en fm i varje filéruta, med picotknölen högt upp, dvs 2 lm och sedan en picotknöl i en 3e lm. I diagrammet visas en fnurra som en picotknöl. Lättare sagt, kika här: 
Här finner ni en videosnutt med picotförslag och hur man kan gå till väga.

Runt hängflärpen virkar du fasta snygga maskor som ger stadga, 14 st passade mitt handlag.
Därefter kommer volangandet! Som är skrattretande enkelt när du väl kommit så här långt! Kort och gott består den av 3 stolpar i varje filérutkant! Följ diagrammet. Voilá!   
 
Arbetsgången jag följde mig utav, och slutligen bak- och framsida på färdiga lappen.

Ravelrylänk för Ravelrymedlemmar