Sköna söndag

image194

Idag började jag på min stjärtlapp a´la Union Jack...
från
boken "Pretty in punk"  a´la  Knit-a-head.
Sönerna bara skrattade åt mig när jag sjöng Rule Brittana och visade upp en härva av alla skarvtrådar, och dom skrattade inte mindre när jag förklarade vad härvobjektet skulle bli i slutÄNDAN... :0D
Själv funderar jag om man skulle vidareutveckla den med en... BAKsida också, så att det blir en väska. Tänk vad man kan få plats med små praktiska saker om man tvingas stå en längre tid. En NÖDstickning?


Flitiga lördag!

 
  
Mobillös har jag varit sedan den stängde av sig och låste sig trots rätt pinkod... Nu ska den väl ha hostat till liv igen och fått en liten tröja virkad åt sig i enkelt bomullsgarn, så slipper man knöka ner den i fickan de dagar man inte har väska med sig. Den får helt enkelt hänga och dingla från en byxhälla istället.

image192
Under kvällen tog jag itu med makens socka nr 2. :0)
Garn: Rellanas 8-trådiga jacquardgarn. Stickor nr 4-5.

Kims grytlappar

image188
Grytlappar för tvåhänta....skrattar...
KIM, jag har äntligen fäst ihop alla lappar! Perfekt inflyttningspresent till nya hemmet i city! Hahaha! (Nu ska det bara till att hinna fånga in henne i storstadsstressen så vi hinner med en avkopplande SNABBfika...typ...caffe express? Sjuelva på stående fot?) Eller så gör vi som vanligt vid julhandlandet; syns i vimlet fullpackade med påsar och klappar och ohängda ungar som gnäller och överröstar oss när vi ska ha våra förtroliga samtal bland julhysteriska människor på "byns" kafé...HAHAHAHA)

Mary Jane Slippers för 2-benta

image187
HA! Minsann har jag börjat beta av alla enbenta historier. 
GoodKnits har gratismönstret till toffeln, jag har därefter lagt till en spetskant av 6 stolpar i varannan sidostolpe. Heja heja!

Jag lider av SSS

Jag som alltid har så bråttom att komplettera och sticka färdigt småsaker, har hamnat i en ond cirkel.
Jag lider numera av SSS, dvs second sock syndrome. Och jaaa, jag liiiider...
Och många med mig, och då tänker jag inte på de förhoppningsfulla mottagarna utan på andra stickerskor och virkerskor ute i vlärden, så pass att det nu finns diskussionsgrupper kring ämnet, både hos Ravelry samt hos min socklänkdröm
Sockamaniac.

Ett tips är ju förstås att sticka alla sockor i samma garn oavsett mönster så matchar det alltid, och är faktiskt ett av mina knep med köpta strumpor och tuggande tvättmaskiner.
Eller att sticka flera samtidigt   som Marguerite, Stitch of Violets. Fast vi vanliga dödliga blir ju snurriga bara av att titta på hennes lilla experiment nedan med 6 (!) sockor samtidigt :0) :Men vad gör man när man har mottagare av sockorna? Åberopar sinnesförvirring? Och om man inte alls kommer till socka nr 2 trots att mottagaren varken är enbent...eller enhänt? För jag lider till på köpet även av second wristwarmer syndrome, samt second toffel syndrome och second grytlapp syndromen....

Kan ju ha att göra med jag åkte in akut för en misstänkt hjärtinfarkt, men även den var... halv...? Eller för att jag helt enkelt inte hinner med mitt livselixir som laddar mitt batteri? Jag har väl knappt blod kvar i armarna för de hittade först vare sig puls eller blodtryck! Å andra sidan, vem skulle inte få en hjärtinfarkt över alla ufo´s (unfinished objects) liggandes. ;0) Dags att pumpa & träna mukklerna med stickorna igen!
ORDLISTA  För de som inte inser hur självklart alla amerikanska sticktermer låter i våra luddiga öron.